aliceb

Scannat mönster

Idag har jag skissat klart på mitt mönster och scannat in det på photoshoot i datorn. 

Mitt mönster är ganska minimalistiskt, det är raka linjer med en enkel cirkel i mitten. Jag valde att göra mönstret såhär för att jag vill håla det stilrent och fräscht. Det skall vara ett mönster som matchar till det enkla som till exempel i ett kök, en hall eller badrum. Det är i alla fall det jag tänker på när jag ser de raka och strikta linjerna. 

Just nu tänker jag mig lite rosa och blåa pastellfärger i mönstret. Jag vill ha det vårligt och modernt. Med modernt tänker jag lätt och ljust. 

Innan jag kom fram till mitt slutgiltiga mönster så gjorde jag lite skisser. Jag tänkte göra ett mer detaljerat mönster med blommor, cirklar och andra former men som sagt tänke jag till och ångrade mig. Jag valde som sagt istället de minimalistiska. 

När jag var klar med skissen så ritade jag upp mönstret med hjälp av ett rutigt papper och linjal. Sedan ritade jag en fjärdedel av mönstret och att bara få en tanke på hur resultatet kommer att bli. Eftersom mitt mönster är så likt på olika håll så kunde jag dela upp de i åtta bitar. Alltså det räcker med att jag scannar in en åttondel som jag sedan i pohotshoot dubblerar och fixar med för att få fram mitt mönster. 

Så jag ritade upp en åttondel av mitt mönster som jag sedan scannade in på min dator och sedan la jag in de i photoshoot. 

 

Skisser:

 

Skiss med linjal och rutat papper:

 

En fjärdedel av min skiss:

 

En åttondel av min skiss, även den jag scannade in: 

 

Dessa färger funderar jag på:

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas