aliceb

Ny logo och namn

 

 

Namn - Logotyp.

 

Typsnitt: Det typsnittet som jag tycker passar bäst till min logotyp är de linjära, alltså de utan klack. Sans-seriffer passar bäst för att det är väldigt enkelt och jag vill inte lägga så mycket fokus på texten och jag vill att det skall vara stilrent. Jag vill hellre framhäva betydelsen ''Take me to Tibet'' än dess typsnitt. Alltså att man skall lägga fokus på namnet istället för hur det ser ut. De antikva typsnitten som t.ex. Times New Roman är också stilrent men med en knack/twist. Jag vill hellre ha en superenkel text som jag själv kan experimentera med för att få till den där tvisten och göra det mer personligt. 

 

Jag ville ha en logotyp som var stilren och enkel men som ändå är tydligt kopplad till Tibet. Logotypen skall vara lätt att komma ihåg och passande till min kollektion. I min kollektion så finns det en klänning, ett par byxor, ett set, en tröja och en kappa, den innehåller nästan alla plagg så därför tänker jag att när man köper min kollektion så får man hela Tibet med sig. Jag vill ge en hel känsla av Tibet passande till alla tillfällen. Jag vill att man skall känna sig som att man är i Tibet när man bär kläderna. Med detta i tankarna så började jag spåna på namn till kollektionen och jag kom ganska snabbt på ''Take me to Tibet''. Det liksom rullar på tungan och jag fastnade snabbt för det. Take me to Tibet är kopplat till min kollektion på så sätt att min kollektion ger en stor bild av Tibet.

 

 

Min logotyp har både en bild och text med sig. Bilden föreställer en Jak som är ett djur som finns i Tibet och sen skall texten vara under. 

 

 

Efter många om och men…

Jag började tröttna på namnet ‘’Take me to Tibet’’ och jag tyckte inte att jaken hade med min kollektion att göra. Jag spånade lite ideer med mina kompisar och Merete och kom fram till att byta namn till något mer passande. Jag ville även komma på en ny logotyp som var rofylld och mer ungdomlig och googlade fram att cirkeln är en rofylld symbol. Jag skissade på det och fick fram en logo som jag gillade. En svart cirkel med ett litet hjärta i. Det svarta skall föreställa kaoset som har trängt sig in i den rofyllda cirkeln men trots det brinner kärleken för Tibet med det lilla hjärtat. Jag  har också en ide att man kan göra som små fliser från cirkeln så att den blir mer livfull. Man skulle bara kunna ha den som en logo men jag skulle ändå vilka döpa min kollektion till något.

 

’’I lugnet kom kaoset’’ är det nya som jag går efter och jag skulle vilja döpa kollektionen i något av den stilen. Jag har tänkt på:

Omskakat - Shook up

Lugnet - The calm

 

Känslor - Lemmas (tibetanska?)

Logotyp.

 

 

’’I lugnet kom kaoset’’ är orden som jag ville att min logotyp skulle visa. Jag började med att googla på hrmoniska symboler och hittade cirkeln. Jag förtsatte att bygga vidare med cirkeln, adderade andra stymboler och färger för att förstärka logon. Jag tänker mig att cirkeln är det harmoniska Tibet som lever efter buddhismens ord, ’’Ett kärleksfullt, medkännande hjärta och ett lugnt klart sinne’’. In i cirkeln så tränger sig den mörka ockupationen sig in. För att förtydliga detta valde jag färgen svart som står för makt. Jag valde även att ha som fliser eller utroppstäcken i svart utanför cirkeln för att förtydliga att det svarta tränger sig på och tar över. Det röda lilla hjärtat som finns i cirkeln står för att Tibet fortfarande finns, att hoppet om Tibet finns trots ockupationen av Kina. Hjärtat är i färgen röd för att färgen står för Tibet och det är även den färg som munkarna är klädda i vilket förstärker den Tibetanska kärnan i hjärtat. Logotypen ville jag skulle se ungdomlig ut, därför ser den ut som den gör med svart, tydliga symboler och ett hjärta i sin stilrena enkelhet. 

 

 

 

 

Jag har alltså en ny logo och kollektionen heter nu IN CALM! :) Namnet in calm kommer ifrån ’’I lugnet kom kaoset’’

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas