aliceb

Gatufotografi min bästa bild

Jag och min grupp valde denna som bästa bild. Den var bäst för att den beskriver Stress på stationen mest av alla bilder som jag tog.

Här är orginalet. Vi tyckte att man kunde beskära den lite för att få mer fokus på honom. Vi kollade på olika linjer som fanns i bilden och märkte då de tydliga diagonala lingerna i taket. Även de linjerna som pelaren ger ifrån sig. 

 

 

Vi ville framhäva de gyllene snittet. Det var svårt men vi ville att mannens ansikte skulle vara i fokus. 

För att ge bilden en harmonisk komposition så kollade vi på hur man delar upp bilden i 3 delar. Tredjedelsvinkeln. 

 

Jag testade att beskära bilden lite olika för att se hur jag kan göra den bättre. 

Jag tycker inte att min bild passar i kvadrat form för att det ser ut som att killen inte får plats i bilden. Även fast han gör det. Men det ser trångt ut, ont om utrymme. 

 

 

 

Att beskära bilden på detta sättet gör den tråkig tycker jag. Vad ska man fokuser på? Killen? Människorna i bakgrunden? Taket? Det är inte riktigt fokus på något speciellt och det gör bilden tråkig. 

 

 

 

Den här bilden är lite mer intressant än den tidigare tycker jag. Just att bakgrunden är lite bekvämare, det finns tomma ytor. Det är killen som det är mest fokus på men det är något slags bekvämt med den. 

 

Den här bilden tycker jag ser ganska bekväm ut och då menar jag att det är lite tonade kontraster i bilden, inte så mycket detaljer, inga ansikten och ansiktsuttryck. Men den förklarar inte riktigt ’’stressen på stationen’’. 

 

 

Här har jag beskurit bort en del av bilden. En del av den högra sidan. Jag klippte bort en barnfamilj som stod där. Den var också ett starkt vitt ljus som tog mycket uppmärksamhet. I och med att det finns ett starkt ljus i den vänstra sidan av bilden med så valde jag att klippa bort de högra för att få ett mer djup i bilden. 

 

 

Här har jag klippt bort ännu mer av den högra sidan. Jag klippte bort mannen med ljus skjorta för att jag vill att ena sidan av bilden skall vara ljus och den andra sidan mörkare. I detta fall blir den vänstra sidan ljuset och den högra sidan mörkret. Jag tycker att de ger ett djup i bilden och det blir lite mer spännande och ger en mindre obalans. Obalansen menar jag med de olika ljusen från mörkt till ljust, det blir snyggt. 

 

 

Detta är också den bästa bilden och den bilden jag har valt att skriva ut och sätta upp på fotoväggen. Jag tänkte skriva ut den på ett A4 papper. Jag tycker att storleken A4 blir bäst för att det är en ganska så händelserik och detaljerad bild så det hade blivit för pluttigt på ett mindre papper och kanske för pampigt på ett större papper. Visst är det snyggt med pampigt men den då kanske det kommer kännas som att killen på bilden ska falla över oss i och med vinkeln jag har på bilden. 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas