aliceb

Testar färg och tekniker.

Här tyckte jag mest om oljeakrylkritorna när jag blandade dom med vatten! De blev effektfullt. Det ät då den kjolen längst ner till höger med volang. Det blev snygga effekter med skuggor och ljus. När kjolen hade torkat så ritade jag med en vit krita där jag ville ha det extra ljust för mer effekt. 

De torra akrylkritorna tyckte jag var tråkigast för de blev så strikt och hårt. 

Här målade jag först med en svart bläckpenna först och sen drog jag med en pensel från vänster till höger.Tyckte det blev coolt. Desto mer vattnet torkade desto annorlundare blev teckningen. 

Här målade jag med oljeakrylkritor och akvarellfärg. Jag gjorde prickarna med topps! Jag gillar att prickarna blev ljusare där färgen var som mörkast/starkast och mörare där färgen var som svagast! Jag testade även att lägga in lite grönt för att stärka den röda färgen!! Alltså komplementfärgerna rött och grönt.

 

Här har jag testat lite olika tekniker och material. De olika akrylerna även pro markers. Ovanpå det har jag testat att lägga en stark orange akvarellfärg för att blanda de olka materialen. Snyggt! På denna bilden ser man också en svag blomma som jag målade när jag först blötte ner pappret med en pensel och sedan målade en brun blomma med en blöt pesten med färg. 

Här har jag doppat en svamp i akvrarellfärgerna blå och röd för att jag ville ha denna rolga lila färgen! Jag testade hur jag kunde böja svampen för att få fram blombladen på olika sätt och former. 

 

Jag har sedan långt tillbaka fastnat för akvarell! Det är enkelt men kan bli väldigt effektfullt om jag jobbar med lager på lager. Låter färgerna flyta ihop eller låte det torka och bygga på! Jag gillar de olika möjligheterna. Det jag upptäckte nu var oljeakrylkritorna!! Jag gillade dem jättemycket för att de blev en sån stark färg så fort!! Och du behöver inte doppa penseln i färg hela tiden. Man kan jobba med skuggor på ett annorlunda sätt jämfört med akvarell. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas